bramdonkers.reismee.nl

Voorbereiding in Veldhoven

Mooi, 't is bijna allemaal nog te gebruiken: het materiaal waar ik in de voorbije jaren mee gewerkt -of zelf ontwikkeld -heb.

Als ik dat vergelijk met het lijstje dat Metsje Krol mij toestuurde, kan ik aardig wat kwijt daar. Metsje is docente op hogeschool Windesheim in Zwolle en een groot deel van het jaar gedetacheerdnaar het Gambia college.

Leraren opleiden en directeuren nascholen. Daar kunnen we je goed bij inzetten, vond Metsje.

Modules die ik gegeven heb op de schoolleidersopleiding moeten dan wel bewerkt worden en tegelijk vertaald in begrijpelijk Engels. Gelukkig zijn de grote goeroes van de onderwijsontwikkeling in de laatste decennia werkzaam in de USA: Senge, Fullan en Covey. Hun ideeën kon ik in de oorspronkelijke tekst op sheet zetten.

Ook het materiaal dat ik voor de cursussen kwaliteitszorg, teamvorming en didactische vaardighedenheb gebruikt, heb ik op sheets gezet. Een powerpointpresentatie is niet altijd - of vaak niet - te gebruiken: stroomstoring. Daarom mappen gemaakt met meer dan 100 uitdraaien van de dia's.

Leuk hoor, als je 45 jaar onderwijs-ervaring nog kan inzetten op je 72ste.